70 godina postojanja skole

Članci

IX VOJVOĐANSKI FESTIVAL HARFE

Prvi Vojvođanski festival harfe održao se u februaru 2010. godine a inicijator i osnivač ovog Festivala je profesor Željka Sponza. Od samog početka Festival se organizuje i održava u Muzičkoj školi ''Josif Marinković'' u Zrenjaninu. U subotu i nedelju, 10. i 11. marta 2018. godine, u Svečanoj sali Muzičke škole u Zrenjaninu održaće se deveti po redu Vojvođanski festival harfe.

Festival je takmičarskog karaktera a učestvuju učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola kao i studenti harfe, a uglavnom iz muzičkih škola Vojvodine. Svake godine na Festivalu takmičili su se učenici harfe iz sledećih škola: Muzička škola ''Isidor Bajić'' iz Novog Sada, Muzička škola ''Jovan Bandur'' iz Pančeva, Muzička škola ''Josif Marinković'' iz Vršca, Akademija Umetnosti iz Novog Sada, Muzička škola ''Josif Marinković'' iz Zrenjanina, a poslednje dve godine i Muzička škola ''Vatroslav Lisinski'' i Muzička škola ''Petar Konjović'', kao gosti iz Beograda.

Takmičari su podeljeni u nekoliko kategorija po uzrastu, odnosno po godinama učenja harfe. Takmičarima se dodeljuju zlatne, srebrne i bronzane plakete kao i pokloni kao što je reklamni materijal ili majice sa oznakama Festivala harfe.

Žiri Festivala može proglasiti laureata takmičenja koji dobija novčanu nagradu.

Članovi žirija su do sada bili: profesor Željka Sponza, profesor Staša Mirković Grujić, profesor Mina Momčilović iz Novog Sada;  profesor Milica Milivojević iz Pančeva; profesor Marija Đurđević Pavlović iz Beograda; profesor Aleksandra Prvulović iz Beograda, profesor Hana Paraušić iz Vršca.  

Organizator ovogodišnjeg Festivala je profesor Jovana Bijele iz Muzičke škole '' Josif Marinković'' iz Zrenjanina.

Rok za prijavljivanje učesnika je 23. februar 2018. godine.

DOBRODOŠLI!

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!