70 godina postojanja skole

   U okviru Nedelje parlamentarizma, koja se ove godine održala od 13. do 19. novembra, Kancelarija za mlade grada Zrenjanina je u utorak, 14. novembra, u saradnji sa Unijom učeničkih parlamenata grada Zrenjanina i Udruženjem ''Evropska generacija'', organizovala u Baroknoj sali SO Zrenjanin simulaciju zasedanja Skupštine grada kroz koju su mladi srednjoškolci imali priliku da steknu uvid u sam proces rada Skupštine i donošenja odluka na lokalnom nivou. Simulacija se održala na inicijativu Narodne skupštine Republike Srbije i ona je predstavljala samo deo aktivnosti koje su bile održane u okviru Nedelje parlamentarizma.

Na zasedanju je učestvovalo 67 odbornika, ovog puta učenika srednjih škola sa teritorije našeg grada, a među njima i učenici srednje Muzičke škole ''Josif Marinković''. Oni su uz pomoć pokrajinskih institucija i predstavnika lokalne samouprave prisutnih na zasedanju, imali priliku da se upoznaju sa načinom rada Skupštine i sa značajem donešenja odluka, koje su bitne za dobrobit svih naših sugrađana.

Naši učenici su prvi put učestvovali u ovakvom događaju i pored uloga koje su imali tokom zasedanja stekli su nova znanja i stvorili nova poznanstva.

Više o ovom događaju možete pročitati na portalu I love Zrenjanin.

Tekst pripredila: Marina Mijatov, predsednica Učeničkog parlamenta

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!