70 godina postojanja skole

Online kursevi engleskog jezika

Muzička škola „Josif Marinković“ odazvala se pozivu za saradnju koji je uputila ITAcademy – međunarodna škola za edukaciju i informatiku, sa sedištem u Beogradu.

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja (9. februar) ITAcademy u saradnji sa kompanijom LINKgroup pokrenula je veliku akciju na teritoriji cele Srbije sa ciljem da se najbolji učenici osnovnih i srednjih škola nagrade besplatnim online kursevima engleskog jezika. Ovim kursevima pruža se odlična prilika đacima koji žele da usavrše i unaprede svoje znanje engleskog jezika, da postanu što uspešniji u daljem obrazovanju i kasnije u poslu.

Zahvaljujući saradnji sa ITAcademy, pet učenika Muzičke škole „Josif Marinković“ biće u mogućnosti da učestvuje u ovoj akciji i da besplatno pohađa online kurs engleskog jezika.

Sve o ITAcademy možete saznati na sledećem linku: https://www.it-akademija.com/

Pripremna nastava za upis u srednju muzičku školu

Plakat pripremna 2018Poštovani osmaci,

ukoliko volite muziku i razmišljate o svom budućem opredeljenju, a brinete se da ste zakasnili sa muzičkim obrazovanjem – imamo lepu vest za vas! Muzička škola ''Josif Marinković'' organizuje pripremnu nastavu za prijemni ispit za srednju školu, i to baš namenjenu kandidatima koji nemaju završenu nižu školu a želeli bi da se muzički usavrše.

Pripremna nastava počinje 3. februara 2018. godine i održavaće se svake naredne subote u prostorijama škole, sa početkom u 10 časova. Na pripremnoj nastavi upoznaćete se sa zahtevima prijemnog ispita i postepeno sticati – ili razviti već postojeće – veštine i znanja iz solfeđa i teorije muzike. Stručni kadar muzičke škole uvodiće vas u svet muzike, pa tako sve do samog prijemnog ispita koji se održava početkom juna, pre upisa u ostale srednje škole. To je još jedna pogodnost i šansa koju svakako vredi isprobati!

Zrenjaninska muzička škola nudi mogućnost upisa na tri različita odseka: vokalno-instrumentalni, teoretski, i odsek za dizajn zvuka. Svaki odsek je primamljiv i lep na svoj način. Odgovore na različita pitanja (na primer, koje predmete slušaju srednjoškolci u muzičkoj, ili koje muzičke discipline treba savladati na prijemnom) možete potražiti na našem sajtu u odeljcima ''O nama'' (Delatnost) ili ''Informator'' (Ispiti). Odgovore na mnoga druga pitanja možete dobiti ako pozovete školu na broj telefona 023/561–104 ili uputite elektronsku poštu na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Ipak, najjednostavniji način da rešite sve nedoumice jeste da dođete u Muzičku školu ''Josif Marinković'' koja se nalazi na adresi Trg slobode 7 u Zrenjaninu. 

 

DOBRODOŠLI!

Dopunska nastava u toku zimskog raspusta

   Raspored dopunske nastave u toku zimskog raspusta u školskoj 2017/18. godini možete videti klikom ovde.

Novogodišnji i humanitarni koncert Muzičke škole

   Učenici i nastavnici Muzičke škole ''Josif Marinković'' pripremili su niz koncerata kojima će obeležiti završetak stare i doček nove kalendarske godine. Repertoar će i ovoga puta biti ''šaren'', u skladu sa prazničnim raspoloženjem, pa će se na programu naći kompozicije svih epoha i stilova, a učestvovaće đaci svih uzrasta. Na koncertima koji slede predstaviće se solisti, kamerni sastavi, horovi, kao i gudački i duvački orkestri osnovne i srednje škole.

Prvi Novogodišnji koncert održaće se u ponedeljak, 11. decembra u Svečanoj sali škole sa početkom u 18 časova, dok je drugi planiran nedelju dana kasnije, 18. decembra u Malom salonu Narodnog muzeja u 19 časova. Ulaz na novogodišnje koncerte je slobodan.

Između ova dva događaja, u Kulturnom centru 13. decembra sa početkom u 18 časova, održaće se i Humanitarni koncert, koji već godinama unazad predstavlja akciju prikupljanja sredstava za novogodišnje paketiće. Naš kolega, nastavnik harmonike Branislav Simić, započeo je ovu lepu manifestaciju koja ima za cilj da obraduje  decu iz škole ''9. maj'' i iz Dnevnog centra za decu i omladinu sa invaliditetom ''Alternativa''. Sva deca koja će u to ime pevati i svirati imaće priliku da obraduju svog vršnjaka igračkom ili slatkišima.

Pridružite nam se i krenite u susret Novoj godini, zajedno sa talentovanim mladim muzičarima iz naše škole!

DOBRODOŠLI!

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!