70 godina postojanja skole

Kutija poverenja

   Obaveštavamo vas da je u hodniku škole, u prizemlju postavljena ''Kutija poverenja''. To je naše malo školsko sanduče u koje možete ubacivati poruke i pisma sa pitanjima, predlozima, sugestijama, pohvalama i žalbama, koje mislite da možemo rešiti. Posebno vas molimo da prijavite bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije u školi. Sve poruke koje budu ubačene u kutiju mogu (a ne moraju) biti anonimne.

Kutiju su oslikali učenici prvog i drugog razreda srednje muzičke škole: Mila Bibin, Fajka Stefan Gabrijel, Laura Bosnić, Milica Maćević, Vanja Mihić, Katarina Dimić i Dunja Milić sa profesoricom građanskog vaspitanja Dušankom Đorđević, koja je takođe i likovni pedagog.

Svrha postavljanja ''Kutije poverenja'' je pružanje mogućnosti vama da učestvujete u radu i razvoju škole. Kutiju će otvarati pedagog i psiholozi iz stručne službe škole, a na vaša pitanja (koja su od opšteg značaja) i sugestije odgovaraćemo putem školskog sajta i na sednicama Učeničkog parlamenta. U saradnji sa rukovodstvom škole potrudićemo se da što efikasnije rešavamo probleme i usvajamo dobre predloge. Takođe ćemo vam davati i mesečne ''teme'' na koje bismo želeli da saznamo kakva su vaša razmišljanja i stavovi.

U nadi da će ovaj vid komunikacije doprineti da se u vašoj školi osećate prijatnije i bezbednije, srdačno vas pozdravljamo!

Pedagoško-psihološka služba i Tim za prevenciju nasilja

Prvi javni čas u školskoj 2017/18. godini

   Prvi javni čas u ovoj školskoj godini biće održan u Svečanoj sali škole u sredu, 8. novembra, sa početkom u 17:30.

Na programu će biti dela Baha, Mocarta, Vebera, Elertona, Vasiljeva, Derbenka, Vilja Lobosa, Prebande i drugih, a nastupiće učenici osnovne i srednje škole sa odseka klavira, gitare, violine, flaute, harmonike, klarineta i solo pevanja.

DOBRODOŠLI!

Koncert: Klavirski duo Tea Dimitrijević i Dejan Subotić

   Koncert klavirskog dua koji čine pijanisti sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Tea Dimitrijević i Dejan Subotić, održan je u ponedeljak 6. novembra, u Svečanoj sali naše škole. Na programu su bila dela Miloša Petrovića, Melani Bonis, Svetislava Božića, Ivana Jevtića i Ane Krstajić, a izvođači su obogatili svoj nastup govoreći o delima, u cilju edukacije publike koju su činili pretežno učenici srednje škole.

Ovaj koncert organizovan je pod pokroviteljstvom ''Sokoj-a''

Seminar u našoj školi

   U subotu, 28. oktobra, u Svečanoj sali škole održan je stručni seminar pod nazivom ''Bogatstvo pristupa izvođenju dela kroz istoriju pijanizma''. Seminar su pripremili i vodili profesori sa Akademije umetnosti u Novom Sadu – Milan Miladinović, docent na katedri za klavir i dr Ira Prodanov, redovni profesor na katedri za muzikologiju.

Neki od ciljeva ovog seminara su sticanje veština i ovladavanje metodama za objektivno sagledavanje muzičkog izvođaštva kroz klasifikovanje individualnih doprinosa velikih pijanista, kao i skretanje pažnje na poštovanje stilskih karakteristika epohe i preispitivanje istih kao najveći izazov za izvođače. Iako prvenstveno kreiran za nastavnike klavira, ovaj seminar namenjen je i nastavnicima ostalih instrumenata, ili nastavnicima stručnoteorijskih i opšteobrazovnih predmeta u muzičkoj školi.

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!