70 godina postojanja skole

Koncert: Klavirski duo Tea Dimitrijević i Dejan Subotić

   Koncert klavirskog dua koji čine pijanisti sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Tea Dimitrijević i Dejan Subotić, održan je u ponedeljak 6. novembra, u Svečanoj sali naše škole. Na programu su bila dela Miloša Petrovića, Melani Bonis, Svetislava Božića, Ivana Jevtića i Ane Krstajić, a izvođači su obogatili svoj nastup govoreći o delima, u cilju edukacije publike koju su činili pretežno učenici srednje škole.

Ovaj koncert organizovan je pod pokroviteljstvom ''Sokoj-a''

Seminar u našoj školi

   U subotu, 28. oktobra, u Svečanoj sali škole održan je stručni seminar pod nazivom ''Bogatstvo pristupa izvođenju dela kroz istoriju pijanizma''. Seminar su pripremili i vodili profesori sa Akademije umetnosti u Novom Sadu – Milan Miladinović, docent na katedri za klavir i dr Ira Prodanov, redovni profesor na katedri za muzikologiju.

Neki od ciljeva ovog seminara su sticanje veština i ovladavanje metodama za objektivno sagledavanje muzičkog izvođaštva kroz klasifikovanje individualnih doprinosa velikih pijanista, kao i skretanje pažnje na poštovanje stilskih karakteristika epohe i preispitivanje istih kao najveći izazov za izvođače. Iako prvenstveno kreiran za nastavnike klavira, ovaj seminar namenjen je i nastavnicima ostalih instrumenata, ili nastavnicima stručnoteorijskih i opšteobrazovnih predmeta u muzičkoj školi.

Koncert za najmlađe u vrtiću ''Poletarac''

   Koncert učenika nižih razreda osnovnog muzičkog obrazovanja održan je u utorak, 17. oktobra 2017. godine, u vrtiću ''Poletarac'' u Zrenjaninu. U prijatnom ambijentu, pred osamdesetak mališana i njihovih vaspitačica, svoje izvođačko umeće predstavili su naši učenici: Nikola Šesto, Lola Erdeljan i Majda Mandić na violončelu, Nađa Kikinđanin, Milica Tucakov, Lena Berkov i Anđela Zorić na flauti, zatim Vlada Stojanov na tamburi, Pavle Đekić na gitari, Petar Sabo na trubi, kao i Vuk Simić i Jovan Berarov na trombonu. Podrška nastavnika nije izostala, te su uz njih bili nastavnici: Biljana Simić, Eleonora Šomođi, Snežana Pecarski i Branislav Gagić, a učenike su na klaviru pratile Marta Ronto i Teodora Trninić.

Fotografije sa koncerta u vrtiću ''Poletarac'' možete videti ovde.

Tekst priredila Slavica Stojanov, pedagog škole

Radost Evrope

 

   Ove godine, od 2. do 5. oktobra, u Beogradu je održan 48. Međunarodni susret dece Evrope pod nazivom "Radost Evorpe". Tim povodom, na otvaranju 2.10.2017. godine, duvački orkestar Muzičke škole "Josif Marinković" iz Zrenjanina i orkestar muzičkog centra "Brass junior"iz Pančeva  marševskim koracima do Kalemegdana su izvodili četiri marša zajedno uz vođstvo profesora Branislava Gagića. Među njima je i nama poznatiji marš "Pioniri". Ceo ovaj festival su upotpunjavala i deca iz raznih država koja su na kreativan način predstavljala svoj narod.

Naš orkestar je prvi put ove godine učestvovao u ovom festivalu, a prvi utisci naših članova su veoma pozitivni. Profesor Branislav Gagić je veoma zadovoljan kako je orkestar dao sve od sebe i učinio da ovaj festival bude još posebniji. Kao i svaki put, profesor i članovi orkestra se nadaju daljoj saradnji i novim poznanstvima.

Više fotografija sa manifestacije "Radost Evrope" možete videti ovde.

Tekst priredila Marina Mijatov, učenica III razreda srednje škole

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!