61 festival

Rezultati XVII Takmičenja mladih pijanista

Rezultate XVII Takmičenja mladih pijanista možete videti klikom na ovaj LINK.Satnica za XVII Takmičenje mladih pijanista

Plakat TMPZ 2017 convertedXVII Takmičenje mladih pijanista održaće se u subotu, 11. marta 2017. godine u Svečanoj sali Muzičke škole ''Josif Marinković'' u Zrenjaninu.

Klikom na link možete preuzeti satnicu takmičenja.

DOBRODOŠLI!

Solistički koncert Slavena Balaća

U Svečanoj sali naše škole, u ponedeljak 27. februara, sa početkom u 19 časova, mladi klarinetista Slaven Balać održaće solistički koncert.

   Slaven Balać, rođen 03.04.2003. godine u Novom Sadu, Republika Srbija. Sin Mirjane i Slobodana Balać, svoje interesovanje za muziku pokazuje već u sedmoj godini života, kada postaje učenik svog oca. Od tog momenta svoj talenat i interesovanje za klarinet smatra svojim pozivom. Nakon te spoznaje, roditelji odlučuju da podrede svoje umetničke ambicije sinu, podržavajući ga u ostvarivanju strategijskih ciljeva i operativnih performansi koje definišu izvođačku delatnosti i razvojne faze sopstvenog muzičkog izraza. Kako bi se što više posvetio klarinetu, ispunjavajući lične standarde i ambiciju za postizanjem uspeha u polju umetnosti, uspešno je sproveo proces akceleracije u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Novom Sadu čiji je učenik osmog razreda. Trenutno pohađa treći razred OMŠ „Marko Tajčević“ iz Lazarevca, odelenje u Beogradu, u klasi mr Gorana Stojanovića. Vrednim, svakodnevnim radom i upornim vežbanjem, iterpretirajući dela velikana klarinetske literature, skreće pažnju šire društvene zajednice (domaće i inostrane) na svoj samopregoran rad u domenu izvođaštva na klarinetu. Svoje prve uspehe beleži na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Nosilac je 18 prvih nagrada i dva laureata, 8 drugih i dve treće nagrade u Srbiji, Francuskoj, Italiji, Makedoniji, Češkoj Republici i Sloveniji.

Kao jedini učesnik iz Srbije i najmlađi polaznik, uspešno završava seminar klarineta (dodeljen kao specijalna nagrada) u Podsredi (Slovenija) kod prof. Andreja Zupana, za izuzetno izvođenje obavezne kompozicije domaćeg autora na takmičenju „Emona“ u Ljubljani 2013. godine.

Pohađao je seminar i Međunarodnu radionicu za duvačke instrumente u Crnoj Gori kod prof. Sofije Molčanove-Nemačka. Na prestižnom Mc-Gill univerzitetu u Kanadi pohađao je masterklas kod prof. Alana Deganje-Montreal, Kvebek, i prof. Dejvida Krakauera-SAD. U nameri da proširi sopstvene potencijale kako bi proaktivno razvio svoju umetničku karijeru, pridružio se velikoj zajednici globalno orijentisanih mladih ljudi delujući kao član i solista Kamernog sastava i Narodnog orkestra Ansambla „Vila“ iz Novog Sada. Kao solista nastupao je ispred gudačkog orkestra MŠ “Isidor Bajić” iz Novog Sada i duvačkog orkestra “Murohalom”-Mađarska a kao kamerni muzičar u koncertnoj dvorani Kolarčeve zadužbine i svečanoj sali beogradske filharmonije. Stalni je član i solista Filharmonije mladih “Borislav Pašćan” sa kojom je nastupao u Domu kulture Novi Bečej, novosadskoj Sinagogi i Narodnom pozorištu u Beogradu pod upravom maestra Đorđa Pavlovića. Imao je čast da nastupi u Palati Srbija pred predsednikom gospodinom Tomislavom Nikolićem i Patrijarhom Irinejom.

Do sada je imao četiri solistička koncerta: u Novom Bečeju, Lazarevcu, Novom Sadu, Gornjem Milanovcu i preko 120 javnih nastupa u Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Francuskoj, Češkoj Republici, Italiji, Mađarskoj i Kanadi.

U Zrenjaninu će nastupiti sa gostom Stefanom Benčićem (trombon).

 

Program

Slaven Balać, klarinet

X. Lefevre: 7e Sonate

J. Ed Barat: Piece in Sol minor

N. Ostojić:  Rođendanski minjon za klarinet solo

S. Božić: Na Mladu Nedelju

 

Stefan Benčić, trombon

J.G. Albrechtsberger: Koncert sa alt trombon I stav Allegro moderato

L. Grondhal: Koncert za trombon I stav Moderato assai ma molto maestoso

V. Monti: Csardas

***** Pauza *****

Slaven Balać, klarinet

F. V. Krommer: Koncert za klarinet  Es dur op. 36. 

 

ULAZ JE SLOBODAN.

DOBRODOŠLI!

Koncert studenata klavira

   U ponedeljak, 16. januara sa početkom u 18 časova, u Svečanoj sali naše škole održaće se koncert studenata klavira sa Akademije umetnosti u Novom Sadu. Publici će se predstaviti Luka Jovanović, Danilo Kulušić, Kosta Knežević, Dragutin Vučić i Uglješa Brkljač, koji studiraju u klasama profesora Iris Kobal i Ratimira Martinovića. Posetioci će imati priliku da čuju raznovrstan program iz opusa Frederika Šopena: Etide, Skerca, Nokturna, Fantazije i Balade.

Ulaz je slobodan.

DOBRODOŠLI!

Kontakt

Za sva pitanje možete nas kontaktirati putem:

  •  Telefon: +381 (0) 23/561-104

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!