70 godina postojanja skole

Koncert za najmlađe u vrtiću ''Poletarac''

   Koncert učenika nižih razreda osnovnog muzičkog obrazovanja održan je u utorak, 17. oktobra 2017. godine, u vrtiću ''Poletarac'' u Zrenjaninu. U prijatnom ambijentu, pred osamdesetak mališana i njihovih vaspitačica, svoje izvođačko umeće predstavili su naši učenici: Nikola Šesto, Lola Erdeljan i Majda Mandić na violončelu, Nađa Kikinđanin, Milica Tucakov, Lena Berkov i Anđela Zorić na flauti, zatim Vlada Stojanov na tamburi, Pavle Đekić na gitari, Petar Sabo na trubi, kao i Vuk Simić i Jovan Berarov na trombonu. Podrška nastavnika nije izostala, te su uz njih bili nastavnici: Biljana Simić, Eleonora Šomođi, Snežana Pecarski i Branislav Gagić, a učenike su na klaviru pratile Marta Ronto i Teodora Trninić.

Fotografije sa koncerta u vrtiću ''Poletarac'' možete videti ovde.

Tekst priredila Slavica Stojanov, pedagog škole

Radost Evrope

 

   Ove godine, od 2. do 5. oktobra, u Beogradu je održan 48. Međunarodni susret dece Evrope pod nazivom "Radost Evorpe". Tim povodom, na otvaranju 2.10.2017. godine, duvački orkestar Muzičke škole "Josif Marinković" iz Zrenjanina i orkestar muzičkog centra "Brass junior"iz Pančeva  marševskim koracima do Kalemegdana su izvodili četiri marša zajedno uz vođstvo profesora Branislava Gagića. Među njima je i nama poznatiji marš "Pioniri". Ceo ovaj festival su upotpunjavala i deca iz raznih država koja su na kreativan način predstavljala svoj narod.

Naš orkestar je prvi put ove godine učestvovao u ovom festivalu, a prvi utisci naših članova su veoma pozitivni. Profesor Branislav Gagić je veoma zadovoljan kako je orkestar dao sve od sebe i učinio da ovaj festival bude još posebniji. Kao i svaki put, profesor i članovi orkestra se nadaju daljoj saradnji i novim poznanstvima.

Više fotografija sa manifestacije "Radost Evrope" možete videti ovde.

Tekst priredila Marina Mijatov, učenica III razreda srednje škole

Početak školske 2017/18. godine

   Dragi učenici i roditelji,

Prvog septembra započinjemo novu školsku avanturu!

Klikom na sledeće linkove vidljivi su RASPORED ČASOVA OMO i RASPORED ČASOVA SMŠ.

Učenici pripremnog razreda nastavu pohađaju utorkom i četvrtkom u sledećim terminima: od 18:25 do 19:10 (A grupa) i od 19:15 do 20:00 (B grupa).

Učenici OMO treba da kontaktiraju nastavnike instrumenta kako bi saznali termine individualnih časova.

Učenici SMŠ započinju školsku godinu na sledeći način: u prepodnevnoj smeni III i IV razred, u popodnevnoj I i II razred. Smene se neće menjati do kraja školske godine.

Doček učenika I razreda SMŠ održaće se u petak, 1. septembra u 14:00, u Svečanoj sali naše škole.

Roditeljski sastanci za OMO održaće se u subotu, 2. septembra, u Svečanoj sali škole. Termini su sledeći: I OMO od 9:00, II OMO od 9:30, III OMO od 10:00 i IV, V i VI OMO od 10:30.

Roditeljski sastanci za SMŠ planirani su u periodu od 4. do 7. septembra, o čemu će razredne starešine obavestiti roditelje.

Molimo roditelje da prisustvuju roditeljskim sastancima.

 

Svima želimo srećan početak nove školske godine!

DOBRODOŠLI!

Avgustovski rok za upis u muzičku školu 2017.

   Dragi raspevani drugari!

Ukoliko volite muziku i želite da steknete kvalitetno muzičko obrazovanje, a propustili ste da se upišete u našu školu tokom juna, imamo sjajnu vest za vas – još uvek nije kasno da nam se pridružite!

Muzička škola ''Josif Marinković'' iz Zrenjanina organizuje prijemni ispit za upis u I razred osnovnog muzičkog obrazovanja i tokom avgusta i to u sledećem terminu:

19. avgusta 2017. (subota) od 9:00

Harmonika, harfa, flauta ili klavir – sve su to instrumenti koji čekaju da zasvirate na njima i zakoračite u svet muzike!

Pre prijemnog ispita potrebno je da dostavite Izvod iz matične knjige rođenih i popunjenu Prijavu koja se može preuzeti kod sekretara škole ili sa našeg sajta, klikom na sledeći link:

PRIJAVA ZA PRIJEMNI ISPIT OMO

Na prijemnom ispitu vrši se provera muzičkih spopobnosti (sluha, muzičke memorije, osećaja za ritam), a više detalja o tome možete pročitati ako kliknete ovde. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na broj 023/561–104 svakim radnim danom od 8:00 do13:00.

Zasvirajte i zapevajte sa nama!

SREĆNO I DOBRODOŠLI!

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!