61 festival

Veče solo pesama i operskih arija

 

Pozivamo Vas na veče solo pesama srpskih, ruskih, rumunskih, mađarskih i drugih autora i najlepših arija iz opereta i opera. 

Dela Rosinija, Pučinija, Lehara, Alabjeva, Deliba, Biničkog, Konjvića, Kalmana i drugih izvešće dve umetnice iz Novog Sada, Silvia Minea – sopran i Ružica Pavlović – klavirska saradnja.

Ovaj koncert održaće se 24. oktobra sa početkom u 18 časova, u Svečanoj sali Muzičke škole ''Josif Marinković'' Zrenjanin.

Ulaz je slobodan.

 

DOBRODOŠLI!

Veče kamerne muzike XX veka

 

Kamerni trio koji čine Vasa Vučković (klarinet), Marta Dragaš (violina) i Marina Rajnović Babović (klavir) nastupiće 11. oktobra u 19 časova u Svečanoj sali naše škole. Na njihovom koncertu, koji nosi naziv ''Veče kamerne muzike XX veka'', imaćemo priliku da uživamo u delima Arama Hačaturijana, Igora Stravinskog i Pola Šenfilda.

 

   Vasa Vučković je diplomske i master studije završio je u klasi prof. Nikole Srdića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je student doktorskih studija kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dejana Subotića. Tokom školovanja usavršavao se na majstorskim kursevima renomiranih solista i pedagoga, kao što su: Michel Arrignon, François Benda, Mate Bekavac,  Jože Kotar, Tadej Kenig, Béla Kovács, Zsolt  Szatmári, Calogero Palermo, Paolo Beltramini, Juan Ferrer, Seiki Shinohe i drugi.

Kao solista, član orkestra i raznovrsnih kamernih sastava nastupao je na festivalima NOMUS, Belef, A-fest, Festival Ljubljana, Europa Cantat, SOMUS, KoMA, Front Festival, Ruid al Sud, Walter Boyekens Festival, kao i u drugim prilikama u zemlji i inostranstvu, uključujući  Italiju, Sloveniju, Mađarsku, Nemačku, Veliku Britaniju, Bosnu i Hercegovinu, Belgiju i Holandiju. Od 2014. godine je na poziciji solo – klarineta MAKRIS NOVOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA.

Nastupao je kao solista sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, orkestrom Kamerata Pančevo i ansamblom Hor Klarineta.

Sa pijanistkinjom Natašom Penezić osnovao je duo Vers la Flamme 2012. godine. Duo je do sada nastupao u mnogim gradovima Srbije, sa repertoarom koji podrazumeva promociju moderne i savremene muzike kao i premijerna izvođenja. Duo je snimao za Radio Novi Sad, te je i nastupao na radijskim emisijama posvećenim klasičnoj muzici.

 

 

Marta Dragaš je svoje muzičko obrazovanje započela u sedmoj godini u rodnoj Rumi. Srednju muzičku školu ''Isidor Bajić'' završila je u klasi prof. Zima Čabe. Za vreme školovanja nagrađena je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Diplomirala je 2008. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Megumi Teshima. Od 2008. zaposlena je u Orkestru opere Srpskog narodnog pozorišta, a iste godine postala je  i stalni član Vojvođanskog simfonijskog orkestra u kome je na mestu vođe drugih violina od 2013. godine. Kao član Noster Modus tria, koji je postojao od 2008. do 2012. godine, pohađala je masterklas pod vođstvom Artemis kvarteta u Berlinu 2011. Kao član gudačkog kvarteta Lira snimala je za CD izdanje albuma Times Of Day Borisa Kovača.

 

 

 

Marina Rajnović Babović rođena je 1985. godine u Zrenjaninu. Klavir je počela da svira sa osam godina u klasi prof. Irene Bugarski u Muzičkoj školi ''Josif Marinković'' u Zrenjaninu. U istoj školi maturirala je u klasi prof. Edite Majorfi. Za vreme srednjoškolskog obrazovanja pohađala je mnogobrojne majstorske kurseve.

Svoje pijanističke studije nastavila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Jokut Mihailović i asistenta Mihajla Zurkovica. Tokom studija nastupala je po Srbiji kao solistkinja i u kamernim sastavima. Održala je solističke koncerte u Rumi, Somboru i Zrenjaninu.

Od 2008. do 2010. godine radi kao klavirski saradnik u Baletskoj školi ''Dimitrije Parlić'' u Zrenjaninu, a potom dobija posao u Muzičkoj školi ''Josif Marinković'' u Zrenjaninu, kao nastavnik klavira i korepetitor. Tokom 2011. godine honorarno radi u Srpskom narodnom pozorištu kao korepetitor baleta i kao član orskestra opere.

Od jeseni 2008. godine pa do 2012. svira u klavirskom triju Noster Modus sa violinistkinjom Martom Dragaš i violončelistkinjom Milicom Svirac. Pored brojnih nastupa, sa tim triom je 2011. pohadjala i majstorski kurs u Berlinu koji je vodio Artemis kvartet.

 

PROGRAM

 

Aram Khachaturian: Trio for Clarinet, Violin and Piano

1.Andante con dolore, con molt’espressione

2.Allegro

3.Moderato

 

Igor Stravinsky: Suite from Historie du Soldat

1.Marche du soldat

2.Le violon du soldat

3.Petit concert

4.Tango – Valse – Rag

5.Danse du Diable

 

Paul Schoenfield: Trio for Clarinet, Violin and Piano

1.Freylakh

2.March

3.Nigun

4.Kozatske

 

ULAZ SLOBODAN.

DOBRODOŠLI!

Koncert ''Muzička škola prvacima''

U četvrtak 29. septembra u 10 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, održan je koncert pod nazivom ''Muzička škola prvacima''. Ovaj koncert predstavlja svojevrstan poklon i dobrodošlicu upućenu učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina. Ujedno, koncert predstavlja i promociju naše škole, sa posebnim akcentom na motivaciju za bavljenje muzikom, jer su naši najmlađi sugrađani imali priliku da čuju, vide, osete i sa nama podele radost muziciranja na sceni.

 

Na koncertu su, pred prepunom salom Kulturnog centra, nastupili polaznici na instrumentima kao što su flauta, truba, harmonika i violina, ali i horisti Muzičke radionice i kreativnog muzičkog zabavišta ''Kolegijum'', kao i nešto stariji đaci, grupa drugara iz II razreda sa nastave solfeđa i hor osnovne muzičke škole.

Koncert Jelene Bajić

U ponedeljak, 10. oktobra sa početkom u 19 časova, pijanistkinja Jelena Bajić održaće koncert u Svečanoj sali Muzičke škole ''Josif Marinković''.

   Jelena Bajić rođena je 29.10.1983. godine u Novom Sadu. Svoje školovanje je započela u klasi prof. Bojane Doroslovački u muzičkoj školi „Isidor Bajić“. Od svoje jedanaeste godine redovni je polaznik letnje škole klavira EPTA. Sa šesnaest godina na poziv prof. Jokut Mihailović upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu i kod iste profesorke završava diplomske i magistarske studije. U toku svog školovanja usavršavala se kod profesora: Kemala Gekića, Nevene Popović, Miroslave Lili Petrović, Alan Fraser, Iana Jones, David Westfal, Jokut Mihailović i drugih.

Učestvovala je i osvajala nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima  u Kortemiliji, Vernigerodeu, Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

 Nastupala je u Italiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Srbiji na mnogobrojnim koncertima u Beogradu u zadužbini Ilije M. Kolarca, gde je na predlog profesorke Jokut Mihailović izvela dve sopstvene kompozicije: „Kataklizma“ i „ Zvona“. U Novom Sadu nastupala je na A festu, KONTEHU, u Novosadskoj Sinagogi, galeriji Matice Srpske itd. Takođe je imala niz solističkih koncerata po gradovima Vojvodine u cilju približavanja klasične muzike širem slušnom auditorijumu, kao i zapažene nastupe sa pijanistkinjom Julijom Bal sa kojom je osnovala klavirski duo. Sarađivala je i sa našim volinistom Mihalom Budinskim. Snimala je za radio i TV Novi Sad, kao i za radio Beograd.

Njeno sviranje odiše stvaralačkim angažovanjem, izvođačkom voljom i pouzdanim pijanističkim rešenjima. Poseduje perspektivu umetničkog angažovanja u svim segmentima muzičkih delatnosti.

Trenutno je zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju nastavnika stručnog predmeta za  klavirski praktikum.

Nosilac je prve nagrade sa takmičenja “XX Intenational competition Premia Vittoria Caffa Rigetti” u Italiji, 2012. godine.

 

Ulaz slobodan.

DOBRODOŠLI!

 

Program koncerta

 

 

Muzio Clementi: Sonata quasi Concerto in C major, op.33 no3


I. Allegro con spiritoRobert Schumann:
Kreisleriana Op. 16


1. Äußerst bewegt (Extremely animated), D minor
2. Sehr innig und nicht zu rasch (Very inwardly and not too quickly), B-flat major

3. Sehr aufgeregt (Very agitated), G minor

4. Sehr langsam (Very slowly), B-flat major/D minor
5. Sehr lebhaft (Very lively), G minor

6. Sehr langsam (Very slowly), B-flat major

7. Sehr rasch (Very fast), C minor/E-flat major

8. Schnell und spielend (Fast and playful), G minor

 

 

Lowell Liebermann: Sonata op.1  no. 1

                   

1. Adagio

2. Presto

3. Lento

4. Presto strepitoso

Kontakt

Za sva pitanje možete nas kontaktirati putem:

  •  Telefon: +381 (0) 23/561-104

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!