70 godina postojanja skole

XVI Međunarodni susret mladih u Nojmarktu

Uz podršku i finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine- nacionalne zajednice AP Vojvodine i Grada Zrenjanina, učenici Muzičke škole „Josif Marinković” imali su priliku da budu učesnici XVI Međunarodnog susreta mladih koji je ove godine realizovan u Nojmarktu (Nemačka). Kao jedini predstavnici iz Srbije, učenici naše škole – Aćimović Milica (violina), Agošton Hristina (violina), Detari Donata (violina) i Viktor Radu (viola) – su od 24. oktobra do 1. novembra predstavljali našu školu, a sa njima je bio i nastavnik Đorđe Miladinović. Ova važna manifestacija, svake godine u drugoj državi, okuplja najbolje mlade svirače, pa je internacionalni orkestar tom prilikom sastavljen od talentovanih srednjoškolaca iz Mađarske, Rumunije, Češke, Poljske, Rusije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Akteri ovog međunarodnog druženja imali su svakodnevne probe, u cilju sticanja neprocenjivog iskustva muziciranja u simfonijskom orkestru. Kao kruna njihovog druženja i zajedničkog rada, mladi muzičari su 31. oktobra priredili celovečernji koncert pod dirigentskom palicom maestra Tomislava Fačinija, a na programu su bila dela Jozefa Hajdna i Feliksa Mendelsona.

Osim što su se vratili puni pozitivnih utisaka, predstavnici naše delegacije ističu da su domaćini bili ljubazni i dobro organizovani, kao i da su zahvaljujući tome svi gosti uživali u brojnim znamenitostima Nojmarkta i okolnih gradova. Ipak, najvažnije je da su stekli nove prijatelje, svoje vršnjake istih interesovanja sa kojima će nastaviti da se druže, kao i da ni u jednom momentu nisu nailazili na jezičke barijere – jer, muzika je jezik koji ne poznaje granice.

Celovečernjem koncertu, pored zvaničnika drugih zemalja učesnica, prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Grada Zrenjanina Duško Radišić i direktorka naše škole Danijela Radaković Derikrava. Tom prilikom naša delegacija pozvala je zemlje članice da sledeće, 2019. godine, budu gosti Grada Zrenjanina. Po prvi put, od 2003. godine, naša škola i grad biće domaćini Međunarodnih susreta mladih.

Prijem za učenike I razreda SMŠ

Prijem učenika u I SMŠ će biti u ponedeljak , 3. septembra u 14:00h u svečanoj sali škole.


Obaveštenje za učenike pripremnog razreda

Prvi čas za učenike pripremnog razreda održati u ponedeljak od 18.25h, na kome će dobiti sve potrebne informacije (podelu na grupe, raspored časova itd)

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА НИЖУ МУЗИЧКУ ШКОЛУ

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА НИЖУ МУЗИЧКУ ШКОЛУ

16. и 23. јуна 2018. године

 

9:00- СОЛО ПЕВАЊЕ- соба бр. 9, 1. спрат

9:00 - КЛАВИР сала школе, 1. спрат

9:00 – ФЛАУТА соба бр. 32, поткровље

9:00- ТРУБА,ТРОМБОН,КЛАРИНЕТ,УДАРАЉКЕ - соба бр. 34, поткровље

9:00 – ВИОЛИНА, ВИОЛОНЧЕЛО, КОНТРАБАС  - соба бр. 18, 1. спрат

9:00 – ХАРМОНИКА  соба бр. 21, 1. спрат

9:00 – ГИТАРА, ТАМБУРА, ХАРФА  - соба бр. 25, поткровље

Д О Б Р О Д О Ш Л И

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!