12. Бегеј фест и WASBE конференција

Средином јуна одржан 12. Бегеј фест, као и 10. јубиларна WASBE конференција на којој су учествовали представници следећих држава: Мађарска, Северна Македонија, Република Српска – Босна и Херцеговина, Словенија, Црна Гора, Придњестровље – Молдавија, Румунија и Србија.
На Бегеј фесту – Међународном такмичењу дувачких оркестара учествовало је 10 ансамбала из 3 државе, које је оцењивао Међународни жири у саставу: др Јóзсеф Цсикота (Мађарска), проф. Миро Саје (Словенија), као и наш проф. Бранислав Гагић (Србија).
 
На такмичењу су учествовала два оркестра из зрењанинске Музичке школе и постигла изузетно запажене резултате: Велики дувачки оркестар под руководством проф. Бранислава Гагића је освојио у својој категорији „Grand Prix“ и Камерни ансамбл, под руководством ученика наше музичке школе Владимира Алексића, освојио је у својој категорији I награду. Честитамо! 🎉🎶✨
 
Организатори су Светска Асоцијација за Дувачке Симфонијске Оркестре и Ансамбле – WASBE– Удружење дувача Централне и Источне Европе (Közép Kelet Európai Fúvósszövetség) и Градски Дувачки Оркестар Зрењанин, уз подршку Музичке школе “Јосиф Маринковић” из Зрењанина и Културног центра Зрењанин, под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Града Зрењанина.