О пројекту:

ПРЕМИЈЕРЕ“ је ексклузиван и оригиналан пројекат у коме ће се по први пут чути тек компонована дела седам српских композитора. Конципиран је као концертна турнеја целовечерњег програма кроз седам композиција савремених српских аутора, који су на најзанимљивији начин компоновали клавирске форме, користећи модеран језик музике и следећи светске трендове, те на најкреативнији начин изразили своје идеје и емоције.
Циљ пројекта „Премијере“ је безрезервна подршка стваралаштву српских савремених композитора на начин да њихова дела буду изведена у градовима широм Србије и презентована широј јавности, у сврху популаризације уметничке музике, едукације и развоја публике. Тиме се отвара простор за осмишљавање иновативних приступа у успостављању комуникације са публиком, као и развој постојеће и стварање нове публике.
Заступљеност великог броја клавирских форми (клавирске варијације, клавирска свита, клавирске минијатуре и клавирска соната, као и слободни клавирски облици) чини овај програм динамичним и занимљивим за публику. Разноврсност програма је пажљиво конципирана да би техничке могућности инструмента и висок домет извођења дошли до пуног изражаја.

 

Биографија Наташе Митровић:

Пијанисткиња из Београда, основне и магистарске студије завршила је на ФМУ у Београду у класи проф. Мирјане Шуица Бабић, а докторске студије на истом факултету у класи проф. Марије Ђукић. Усавршавала се код реномираних клавирских педагога: Лазар Берман (Lazar Berman) – Вајмар, Јан Новотни (Jan Novotny) – Праг, Аведис Кујумдјијан (Avedis Kouyoumdjian) – Беч, Карл-Хајнц Кемерлинг (Karl-Heinz Kämmerling) – Линдау, и у Америци у оквиру Фулбрајт програма – проф. Артур Грин (Arthur Greene) и проф. Мартин Кејнин (Martin Canin). Добитница је многобројних награда на домаћим и међународним такмичењима, као и значајних уметничких признања међу којима су и награда „Емил Хајек“ за најперспективнијег пијанисту и Октобарска награда града Београда. Одржала је читав низ солистичких концерата и камерних наступа, као и гостовања на више европских фестивала у Аустрији, Немачкој, Шпанији, Шведској, Француској, Турској, Чешкој, Грчкој, Италији, Бугарској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији и Србији, као и у многим ваневропским државама: Израел, Кувајт, Кина, Јапан и САД, укључујући реномиране концертне дворане као што су Кенеди центар (Вашингтон), Симфони спејс (Њујорк), Мартин хол (Праг) и Црква св. Софије (Охрид).

Као солиста, наступала је петнаест пута са свим домаћим симфонијским оркестрима, са Видинском филхармонијом (Бугарска) и Симфонијским оркестром Монтабаура (Немачка). У организацији Еленор Валкенбург (сопран), директора ансамбла „Poetica Musica“, са седиштем у Њујорку (САД) сваке године наступа у дворани „Old Westbury Gardens“.
Од 2017. године сарађује у клавирском дуу са пијанистом Ненадом Качаром. Запослена је од 1998. године на ФМУ у Београду, у звању редовног професора на Катедри за клавир. Одржала је бројна предавања и семинаре за студенте и младе уметнике у САД, Шпанији, Турској, Израелу, Грчкој, Бугарској, Македонији, Србији итд. Редован је члан бројних жирија на домаћим и међународним такмичењима. У оквиру педагошких достигнућа, њени студенти активно концертирају и освајају бројне награде на домаћим и међународним такмичењима. У оквиру Ерасмус пројекта је предавала и наступала на Музичкој академији у Вигу (Шпанија).
Остварила је трајне снимке за бројне радио и телевизијске куће. У октобру 2018. је снимила и издала солистички ЦД и ДВД.

Фото утисци са концерта: