Средњошколци обележили Европски дан језика

На иницијативу Савета Европе, а у сарадњи са Европском комисијом, од 2001. године се 26. септембар прославља као Европски дан језика. На тај начин се подстичу грађани европских држава да уче језике, без обзира на године и окружење.

У нашој школи су средњошколци 25. и 26. 9. 2023. на часовима енглеског језика, са проф. Наташом Мамузић, обележили Европски дан језика кроз одговарајуће ученичке активности.

✨Ученици првог разреда су, на основу претходно обрађених стручних текстова о врстама музичких инструмената, направили пано који приказује чланове симфонијског оркестра са називима инструмената на српском, енглеском и италијанском језику.
✨Ученици другог разреда су направили пано који приказује начине на које се означавају темпо и динамика у музици на српском, енглеском и италијанском језику.
✨Ученици трећег и четвртог разреда су се бавили значајем учења страних језика и препознавањем разних европских језика. Такође, израдили су паное са цитатима значајних научника, писаца, уметника, музичара и спортиста на више различитих језика.