Треће такмичење младих солфеђиста "Јосиф" 2018

У Музичкој школи ”Јосиф Маринковић” из Зрењанина ће се 21. априла 2018. године одржати ИИИ Такмичење младих солфеђиста ”Јосиф” 2018. које је намењено најмлађим ученицима основног музичког образовања и васпитања.

ИИИ Такмичење младих солфеђиста ”Јосиф” 2018. замишљено је са циљем да ученици још у првом периоду упознавања музичких предмета добију прилику да заволе солфеђо кроз дружење и размену искустава са својим вршњацима.

Разматрањем разноврсности које нам пружа предмет солфеђо, дошли смо на идеју да проширимо границе и да – на можда нешто необичнији начин – приступимо осмишљавању такмичарских дисциплина, не прелазећи оквире програмских захтева предвиђених за први циклус музичког образовања и васпитања. Овим путем желели бисмо да пружимо прилику талентованим ученицима да покажу своје знање, вештине и умеће, а просечним ученицима да пружимо могућност да кроз заједнички, тимски рад, прескоче границу просечности и стигну до бољих резултата, те да наставе да раде и вежбају. Из тог разлога, такмичење је замишљено као екипно.

У ширењу позитивног става према музици велики удео има добра атмосфера, заједничко музицирање и дружење, те ћемо се тиме и водити. На овај начин упућујемо Вам срдачан позив!

Рок за пријављивање је 9. април 2018. године.

ДОБРОДОШЛИ!

Стручно веће за теоретски одсек ОМО Музичке школе ”Јосиф Маринковић” Зрењанин