70 godina postojanja skole

Članci

TREĆE TAKMIČENJE MLADIH SOLFEĐISTA ''JOSIF'' 2018.

U Muzičkoj školi ''Josif Marinković'' iz Zrenjanina će se 21. aprila 2018. godine održati III Takmičenje mladih solfeđista ''Josif'' 2018. koje je namenjeno najmlađim učenicima osnovnog muzičkog obrazovanja i vaspitanja.

III Takmičenje mladih solfeđista ''Josif'' 2018. zamišljeno je sa ciljem da učenici još u prvom periodu upoznavanja muzičkih predmeta dobiju priliku da zavole solfeđo kroz druženje i razmenu iskustava sa svojim vršnjacima.

Razmatranjem raznovrsnosti koje nam pruža predmet solfeđo, došli smo na ideju da proširimo granice i da – na možda nešto neobičniji način – pristupimo osmišljavanju takmičarskih disciplina, ne prelazeći okvire programskih zahteva predviđenih za prvi ciklus muzičkog obrazovanja i vaspitanja. Ovim putem želeli bismo da pružimo priliku talentovanim učenicima da pokažu svoje znanje, veštine i umeće, a prosečnim učenicima da pružimo mogućnost da kroz zajednički, timski rad, preskoče granicu prosečnosti i stignu do boljih rezultata, te da nastave da rade i vežbaju. Iz tog razloga, takmičenje je zamišljeno kao ekipno.

U širenju pozitivnog stava prema muzici veliki udeo ima dobra atmosfera, zajedničko muziciranje i druženje, te ćemo se time i voditi. Na ovaj način upućujemo Vam srdačan poziv!

Rok za prijavljivanje je 9. april 2018. godine.

DOBRODOŠLI!

 

Stručno veće za teoretski odsek OMO Muzičke škole ''Josif Marinković'' Zrenjanin

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!