70 godina postojanja skole

Rezultati IX Vojvođanskog festivala harfe

Najuspešniji učesnici Festivala su:

Mila Marinković, MŠ "Petar Konjović" Beograd za OMŠ
Marija Zoroja, MŠ "Mokranjac" Beograd za SMŠ
Anđela Stanković, Akademija umetnosti Novi Sad za studente

Anđela Stanković, Akademija umetnosti Novi Sad - LAUREAT


 


 

 


 

Dobrodošli na IX Vojvođanski festival harfe!

   IX Vojvođanski festival harfe održava se u subotu, 10. marta 2018, u Svečanoj sali Muzičke škole "Josif Marinković" Zrenjanin. Pored škole-domaćina, učestvuju i učenici iz MŠ "Isidor Bajić" Novi Sad, MŠ "Jovan Bandur" Pančevo, MŠ "Josif Marinković" Vršac, MŠ"Mokranjac" Beograd, MŠ "Stanković" Beograd, MŠ "Petar Konjović" Beograd, kao i studenti harfe sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Festival počinje u 9:30h i prvo će nastupati učenici na renesansnoj harfi. U 11:00 nastupaju najmlađi – predkategorija, a posle njih nastupaju studenti. Nakon pauze za ručak takmičarski deo Vojvođanskog festivala harfe se nastavlja u 15:00 kada nastupa V kategorija. Festival se završava nastupom učenika srednje škole.

Takmičare će ocenjivati stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora iz Novog Sada i Beograda. Zatvaranje IX Vojvođanskog festivala harfe i podela diploma je u 17:00, kada će nastupiti i najuspešniji učesnici.

Ulaz na IX Vojvođanski festival harfe je solobodan!

DOBRODOŠLI!

Online kursevi engleskog jezika

Muzička škola „Josif Marinković“ odazvala se pozivu za saradnju koji je uputila ITAcademy – međunarodna škola za edukaciju i informatiku, sa sedištem u Beogradu.

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja (9. februar) ITAcademy u saradnji sa kompanijom LINKgroup pokrenula je veliku akciju na teritoriji cele Srbije sa ciljem da se najbolji učenici osnovnih i srednjih škola nagrade besplatnim online kursevima engleskog jezika. Ovim kursevima pruža se odlična prilika đacima koji žele da usavrše i unaprede svoje znanje engleskog jezika, da postanu što uspešniji u daljem obrazovanju i kasnije u poslu.

Zahvaljujući saradnji sa ITAcademy, pet učenika Muzičke škole „Josif Marinković“ biće u mogućnosti da učestvuje u ovoj akciji i da besplatno pohađa online kurs engleskog jezika.

Sve o ITAcademy možete saznati na sledećem linku: https://www.it-akademija.com/

Pripremna nastava za upis u srednju muzičku školu

Plakat pripremna 2018Poštovani osmaci,

ukoliko volite muziku i razmišljate o svom budućem opredeljenju, a brinete se da ste zakasnili sa muzičkim obrazovanjem – imamo lepu vest za vas! Muzička škola ''Josif Marinković'' organizuje pripremnu nastavu za prijemni ispit za srednju školu, i to baš namenjenu kandidatima koji nemaju završenu nižu školu a želeli bi da se muzički usavrše.

Pripremna nastava počinje 3. februara 2018. godine i održavaće se svake naredne subote u prostorijama škole, sa početkom u 10 časova. Na pripremnoj nastavi upoznaćete se sa zahtevima prijemnog ispita i postepeno sticati – ili razviti već postojeće – veštine i znanja iz solfeđa i teorije muzike. Stručni kadar muzičke škole uvodiće vas u svet muzike, pa tako sve do samog prijemnog ispita koji se održava početkom juna, pre upisa u ostale srednje škole. To je još jedna pogodnost i šansa koju svakako vredi isprobati!

Zrenjaninska muzička škola nudi mogućnost upisa na tri različita odseka: vokalno-instrumentalni, teoretski, i odsek za dizajn zvuka. Svaki odsek je primamljiv i lep na svoj način. Odgovore na različita pitanja (na primer, koje predmete slušaju srednjoškolci u muzičkoj, ili koje muzičke discipline treba savladati na prijemnom) možete potražiti na našem sajtu u odeljcima ''O nama'' (Delatnost) ili ''Informator'' (Ispiti). Odgovore na mnoga druga pitanja možete dobiti ako pozovete školu na broj telefona 023/561–104 ili uputite elektronsku poštu na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Ipak, najjednostavniji način da rešite sve nedoumice jeste da dođete u Muzičku školu ''Josif Marinković'' koja se nalazi na adresi Trg slobode 7 u Zrenjaninu. 

 

DOBRODOŠLI!

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!