70 godina postojanja skole

Odobren projekat za sanaciju vlage na zgradi škole

   Na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje Muzičkoj školi "Josif Marinković" Zrenjanijn je, za radove na sanaciji vlage u zgradi škole, odobreno 2.400.000,00 dinara. Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, uručio je ugovore za projekte koji su odobreni na pomenutom konkursu na svečanom potpisivanju ugovora, 4. aprila u zgradi Pokrajinske vlade. Radovi na zgradi naše škole sprovešće se u toku predstojećeg letnjeg raspusta.

Osim ovog projekta, u prethodnom periodu završena je popravka krova, takođe uz pomoć sredstava dobijenih od Pokrajinske vlade. U toku zimskog raspusta, zahvaljujući sponzorima – a posebno Goranu Nikoliću i firmi "Gigos" – renovirana je Svečana sala škole, dok je prolećni raspust iskorišten za preuređenje enterijera škole, konkretno za renoviranje četiri kancelarije i zbornice.

Zbog svih radova na infrastrukturi objekta, škola je trenutno u mnogo boljem stanju u odnosu na ranije godine.

Poseta 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja ''Putokazi''

   Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, učenici i nastavnici Muzičke škole ''Josif Marinković'' su u subotu, 10. marta 2018. godine, posetili 13. Međunarodni sajam obrazovanja ''Putokazi'' u Novom Sadu.

Učenici naše škole, u pratnji profesora, bili su u prilici da putem neposredne komunikacije sa predstavnicima obrazovno-vaspitnih institucija steknu informacije o mogućnostima nastavka školovanja na akademskom nivou.

Osim toga, učenici su mogli da isprate i brojne programske sadržaje koji čine sastavni deo Sajma. Tako    su  prisustvovali  predstavljanju projekta ''Infoholik NS – integrisana srednjoškolska veb redakcija'' – vannastavne aktivnosti u srednjim školama, realizovanog u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Novog Sada. Projekat su prezentovali predstavnici integrisane srednjoškolske veb redakcije, čija je tema bila: ''Infoholik NS kao model za informisanje srednjoškolaca na teritoriji AP Vojvodine'', ''Sajam obrazovanja iz ugla jednog srednjoškolca''.

Pomenuti projekat deo je programskih aktivnosti – predavanja i panel diskusija, objedinjenih sloganom ''Izazovi modernog obrazovanja'', koje je u okviru Sajma obrazovanja ''Putokazi 2018'' organizovao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nacionalne zajednice.

Pozitivan utisak o poseti Sajmu obrazovanja ''Putokazi 2018'' upotpunilo je istovremeno održavanje 24. Međunarodnog SALONA KNJIGA i 23. Međunarodne izložbe umetnosti ART EXPO.

Sredstva za posetu naših učenika i nastavnika Sajmu obrazovanja dobijena su putem Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti podizanja kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa srednjeg obrazovanja – troškovi organizovanog prevoza učenika srednjih škola sa sedištem u AP Vojvodini na Sajam obrazovanja u Novom Sadu, za 2018. godinu, raspisanom od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Sve fotografiije sa posete 13. Međunarodnom sajmu ''Putokazi'' možete videti ovde.

Rezultati IX Vojvođanskog festivala harfe

Najuspešniji učesnici Festivala su:

Mila Marinković, MŠ "Petar Konjović" Beograd za OMŠ
Marija Zoroja, MŠ "Mokranjac" Beograd za SMŠ
Anđela Stanković, Akademija umetnosti Novi Sad za studente

Anđela Stanković, Akademija umetnosti Novi Sad - LAUREAT


 


 

 


 

Dobrodošli na IX Vojvođanski festival harfe!

   IX Vojvođanski festival harfe održava se u subotu, 10. marta 2018, u Svečanoj sali Muzičke škole "Josif Marinković" Zrenjanin. Pored škole-domaćina, učestvuju i učenici iz MŠ "Isidor Bajić" Novi Sad, MŠ "Jovan Bandur" Pančevo, MŠ "Josif Marinković" Vršac, MŠ"Mokranjac" Beograd, MŠ "Stanković" Beograd, MŠ "Petar Konjović" Beograd, kao i studenti harfe sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Festival počinje u 9:30h i prvo će nastupati učenici na renesansnoj harfi. U 11:00 nastupaju najmlađi – predkategorija, a posle njih nastupaju studenti. Nakon pauze za ručak takmičarski deo Vojvođanskog festivala harfe se nastavlja u 15:00 kada nastupa V kategorija. Festival se završava nastupom učenika srednje škole.

Takmičare će ocenjivati stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora iz Novog Sada i Beograda. Zatvaranje IX Vojvođanskog festivala harfe i podela diploma je u 17:00, kada će nastupiti i najuspešniji učesnici.

Ulaz na IX Vojvođanski festival harfe je solobodan!

DOBRODOŠLI!

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!