70 godina postojanja skole

Koncert ''Muzička škola prvacima''

U četvrtak 29. septembra u 10 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, održan je koncert pod nazivom ''Muzička škola prvacima''. Ovaj koncert predstavlja svojevrstan poklon i dobrodošlicu upućenu učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina. Ujedno, koncert predstavlja i promociju naše škole, sa posebnim akcentom na motivaciju za bavljenje muzikom, jer su naši najmlađi sugrađani imali priliku da čuju, vide, osete i sa nama podele radost muziciranja na sceni.

 

Na koncertu su, pred prepunom salom Kulturnog centra, nastupili polaznici na instrumentima kao što su flauta, truba, harmonika i violina, ali i horisti Muzičke radionice i kreativnog muzičkog zabavišta ''Kolegijum'', kao i nešto stariji đaci, grupa drugara iz II razreda sa nastave solfeđa i hor osnovne muzičke škole.

Koncert Jelene Bajić

U ponedeljak, 10. oktobra sa početkom u 19 časova, pijanistkinja Jelena Bajić održaće koncert u Svečanoj sali Muzičke škole ''Josif Marinković''.

   Jelena Bajić rođena je 29.10.1983. godine u Novom Sadu. Svoje školovanje je započela u klasi prof. Bojane Doroslovački u muzičkoj školi „Isidor Bajić“. Od svoje jedanaeste godine redovni je polaznik letnje škole klavira EPTA. Sa šesnaest godina na poziv prof. Jokut Mihailović upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu i kod iste profesorke završava diplomske i magistarske studije. U toku svog školovanja usavršavala se kod profesora: Kemala Gekića, Nevene Popović, Miroslave Lili Petrović, Alan Fraser, Iana Jones, David Westfal, Jokut Mihailović i drugih.

Učestvovala je i osvajala nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima  u Kortemiliji, Vernigerodeu, Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

 Nastupala je u Italiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Srbiji na mnogobrojnim koncertima u Beogradu u zadužbini Ilije M. Kolarca, gde je na predlog profesorke Jokut Mihailović izvela dve sopstvene kompozicije: „Kataklizma“ i „ Zvona“. U Novom Sadu nastupala je na A festu, KONTEHU, u Novosadskoj Sinagogi, galeriji Matice Srpske itd. Takođe je imala niz solističkih koncerata po gradovima Vojvodine u cilju približavanja klasične muzike širem slušnom auditorijumu, kao i zapažene nastupe sa pijanistkinjom Julijom Bal sa kojom je osnovala klavirski duo. Sarađivala je i sa našim volinistom Mihalom Budinskim. Snimala je za radio i TV Novi Sad, kao i za radio Beograd.

Njeno sviranje odiše stvaralačkim angažovanjem, izvođačkom voljom i pouzdanim pijanističkim rešenjima. Poseduje perspektivu umetničkog angažovanja u svim segmentima muzičkih delatnosti.

Trenutno je zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju nastavnika stručnog predmeta za  klavirski praktikum.

Nosilac je prve nagrade sa takmičenja “XX Intenational competition Premia Vittoria Caffa Rigetti” u Italiji, 2012. godine.

 

Ulaz slobodan.

DOBRODOŠLI!

 

Program koncerta

 

 

Muzio Clementi: Sonata quasi Concerto in C major, op.33 no3


I. Allegro con spiritoRobert Schumann:
Kreisleriana Op. 16


1. Äußerst bewegt (Extremely animated), D minor
2. Sehr innig und nicht zu rasch (Very inwardly and not too quickly), B-flat major

3. Sehr aufgeregt (Very agitated), G minor

4. Sehr langsam (Very slowly), B-flat major/D minor
5. Sehr lebhaft (Very lively), G minor

6. Sehr langsam (Very slowly), B-flat major

7. Sehr rasch (Very fast), C minor/E-flat major

8. Schnell und spielend (Fast and playful), G minor

 

 

Lowell Liebermann: Sonata op.1  no. 1

                   

1. Adagio

2. Presto

3. Lento

4. Presto strepitoso

Raspored pripremnog razreda

Dragi najmlađi,

Obaveštavamo vas da će se nastava u pripremnom razredu održavati PONEDELJKOM i SREDOM u sledećim terminima:

 

18:25 – 19:10, A grupa

19:15 – 20:00, B grupa

 

Prvi čas i roditeljski sastanak održaće se u ponedeljak, 5. septembra, u naznačenom terminu.

DOBRODOŠLI!

Početak školske 2016/17. godine

Dragi đaci,

 

Bliži se kraj letnjeg raspusta, a mi vas spremno očekujemo i radujemo se našem ponovnom druženju!

Obaveštavamo vas da nastava u Muzičkoj školi ''Josif Marinković'' Zrenjanin počinje 1. septembra, a odvijaće se na sledeći način:

 

A smena – I nedelja, PREPODNE

        učenici starijih razreda OMO, i

        učenici III i IV razreda SMŠ;

 

B smena – I nedelja, POPODNE

        učenici mlađih razreda OMO, i

        učenici I i II razreda SMŠ.

 

Za učenike osnovnog muzikog obrazovanja (OMO) raspored će se menjati po radnim nedeljama, usaglašeno sa promenom smena u osnovnim školama na teritoriji Opštine Zrenjanin.

Doček učenika I razreda srednje muzičke škole održaće se prvog školskog dana u 14:00 u našoj Svečanoj sali.

Učenici srednjeg muzičkog obrazovanja (SMŠ) će tokom cele školske godine pohađati nastavu u istoj smeni.

 

Rasporede časova možete preuzeti klikom na Raspored časova OMO ili Raspored časova SMŠ.

 

ŽELIMO VAM SREĆAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE!

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!